dilluns, 3 de març del 2014

Les Lyonnais, a la biblioteca La Bòbila

El proper divendres 7 de març a les 19 h continua el cicle de cinema negre "Olivier Marchal i el nou polar francès" amb la projecció de Les Lyonnais, d’Olivier Marchal a la biblioteca La Bòbila.


Després de créixer en un pobre campament gitano, Edmon Vidal, àlies Momón, ha conservat un sentit de família, lleialtat i orgull dels seus orígens. Per sobre de tot, ell ha continuat sent amic de Serge SUTTEL, amb qui va descobrir per primera vegada la vida a la presó, per una cosa tant ridícula com el robatori d'unes cireres. Els dos acaben, inevitablement, es en el crim organitzat. L'equip que van formar, el Bàndol dels Lionesos, va dur a terme el robatori armat més conegut dels setanta.

El seu auge imparable va acabar al 1974 amb un arrest espectacular. Prop dels seixanta, al Momon li agradaria oblidar aquesta part de la seva vida. Ha trobat la pau amb la seva dona Janou, qui tant va patir en el passat, i amb els seus fills i nets, qui respecten enormement a aquest home senzill de principis universals, de cap altiu i ple de bondat. Però llavors Serge SUTTEL, que no ha abandonat res del seu passat, torna a entrar en escena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada