dijous, 29 de novembre del 2012

Fons Ciència de pel·lícula


Ciència de pel·lícula és un fons de pel·lícules de temàtica científica o tecnològica comentades per especialistes. És un projecte compartit entre la xarxa de biblioteques de L'Hospitalet i el Centre Cultural Sant Josep

A continuació us presentem el llistat de les pel·lícules que formen aquest fons –encara en ampliació- i que podeu trobar a la biblioteca Can Sumarro, juntament amb el DVD que inclou el comentari de l’especialista. L’exemplar que inclou el comentari està identificat al catàleg amb la nota “INCLOU COMENTARI”:




2001: una odisea del espacio. Stanley Kubrick (1968). Comentari a càrrec de Manuel Moreno, professor del departament de física i enginyeria nuclear UPC, sobre tecnologia aeroespacial.  

Armageddon. Michael Bay (1998). Comentari a carrèc d´en Joan Pujol, expert en astronomia, responsable d´Universquark. 

Baraka: el último paraíso. Ron Fricke (1992). Comentari a càrrec d'Anna Piella, Doctora en Antropologia Social i Cultural, professora titular del Departament d'Antropologia social i cultural UAB. 

Desafío total. Paul Verhoeven (1990). Comentari a càrrec de Daniel Turbón, catedràtic de paleoantropologia física a la Universitat de Barcelona.

El Doctor Frankenstein. James Whale (1931). Comentari a càrrec de Josep Maria Potau, professor del departament d’Anatomia i embriologia humana a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. 

El Hombre bicentenario. Chris Columbus (1999). Comentari a càrrec de Carlos González Tardón, llicenciat en psicologia, expert en intel•ligència artificial, robòtica i videojocs.

El Perfum: història d'un assasí. Tom Tykwer (2006). Comentari a càrrec de Rosa Maria Melià, professora de l’IES Infanta Isabel i presidenta de l’Associació de professors de Física i Química de Catalunya.

En busca del fuego. Jean-Jacques Annaud (1981). Comentari a càrrec de Josep Maria Fullola, catedràtic de Prehistòria a la Universitat de Barcelona.

Gattaca: un experimento genético. Andrew Niccol (1997). Comentari a càrrec de Gemma Marfany, profesora titular de Genètica al departament de Genètica de la Universitat de Barcelona i membre de l’Observatori de Bioètica i Dret.

Hace un millón de años. Don Chaffey (1966). Comentari a càrrec del Dr. Jordi Nadal, professor del departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia. Facultat de Geografia i Història de la UB. 

La Herencia del viento. Stanley Kramer (1960). Comentari a càrrec de Gustavo Llorente, profesor titular de biologia animal a la Universitat de Barcelona.

La Selva esmeralda. John Boorman (1985). Comentari a càrrec de Dolors Soriano, conservadora del Museu Etnològic de Barcelona.

Sneakers. Phil Alden Robinson (1992). Comentari a càrrec de Pilar Bayer, doctora en matemàtiques i catedràtica d’àlgebra de la Universitat de Barcelona.

Los Sustitutos. Jonathan Mostow (2009). Comentari a càrrec de Jordi Ojeda, director de Rational Time i professor associat de la Universitat de Barcelona (UB).

Viaje alucinante. Richard Fleischer (1966). Comentari a càrrec d’Antoni Homs, doctor en enginyeria biomèdica, investigador del Grup de Nanobioingenieria de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

X-Men. Bryan Singer (2000). Comentari a càrrec de Jordi Ojeda, doctor enginyer industrial, codirector del projecte "Còmics, ciència i tecnologia". Càtedra Unesco de Tècnica i Cultura. De la UPC. 

¿Y tú quién eres? Antonio Mercero (2007). Comentari a càrrec del Dr. Sebastià Riu, responsable de la Unitat Psicogeriàtrica de les Llars Mundet (Diputació de Barcelona).


+ info a Pessics de Ciència


dimarts, 27 de novembre del 2012

Superbrother a la biblioteca Josep Janés

El dia 3 de desembre es celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i la biblioteca Josep Janés ha organitzat diverses activitats sobre aquest tema. Una d'elles és la projecció de la pel·lícula Superbrother, de Birger Larsen el dijous 29 de novembre a les 17:30 h.

 
Història de l'Antón, un nen de 10 anys que somia tenir algú que el defensi de les injustícies. El seu germà gran, el Buller, és autista i sempre està distret. Una nit un raig toca el noi i el converteix en el superheroi i supergermà que l'Antón sempre ha volgut tenir. No obstant això, aquests poders no són eterns.

dilluns, 26 de novembre del 2012

El gato con botas a la biblioteca La Florida

El proper dijous 29 de novembre a les 18:00 h es projectarà a la biblioteca La Florida la pel·lícula El gato con botas, en la qual es narren les aventures del conegut espadatxí i els seus amics per tal de salvar el seu poble.


dissabte, 24 de novembre del 2012

No me pidas que te bese porque te besaré a la biblioteca Josep Janés

El proper dimecres 28 de novembre a les 18:00 h es projectarà la pel·lícula No me pidas que te bese porque te besaré d'Albert Espinosa.


L'Albert (Eloy Azorín) ha començat a ultimar els detalls del seu casament amb l'Helena (Teresa Hurtado de Ory). Bé, de fet és més aviat l'Helena qui s'està encarregant de tot, ja que l'Albert no només sent pànic escènic davant d'aquest dia tan esperat, sinó que a més comença a dubtar dels seus sentiments per ella. Per acabar-ho d'adobar, el David (Albert Espinosa), amic seu des de la infància, no fa altra cosa que insistir perquè li expliqui la situació a la seva futura dona com més aviat millor.

Davant de la pressió, l'Albert busca refugi en l'única cosa que el motiva: aprendre a tocar la guitarra, malgrat la seva evident ineptitud per a la música. L'obsessió per complir el seu únic somni abans de casar-se el durà a apuntar-se a un curs de guitarra molt peculiar.

Els seus companys de curs són tan especials que no només l'ajudaran a compondre una cançó, sinó que a més faran que es plantegi el que és realment important a la seva vida. 



dijous, 22 de novembre del 2012

L'Alternativa: 19è festival de cinema independent de Barcelona

Si aquest cap de setmana no sabeu què fer, tingueu en compte que a Barcelona es celebra L'Alternativa, el festival de cinema independent internacional. La seu principal és el CCCB i es projecten llargmetratges i curtmetratges de cinema d'autor, tant pel·lícules recents com clàssics del cinema independent.

Dimarts 20 - diumenge 25 de novembre

Si voleu més informació consulteu la web del festival.

Hairspray a la biblioteca Bellvitge

Avui dijous 22 de novembre a les 18:00 h es projectarà la pel·lícula Hairspray, de Adam Shankman.




Remake del musical "underground" de John Waters. Tracy Turnblad (Nikki Blonsky),és una noia que té passió pel ball. Tracy somia amb participar en "El Show de Corny Collins", el programa de ball més important de Baltimore. 
L’únic problema de Tracy és que té una figura més aviat generosa, cosa que li recorden constantment el seu nuvi i la seva dominant mare. Però res detindrà a Tracy, ja que està completament segura que ha nascut per ballar.


Fitxa de la pel·lícula a IMBb

dimarts, 20 de novembre del 2012

Setmana de la història i el cinema, al Museu d'Història de Catalunya

Des d'avui dimarts 20 al dimecres 28 de novembre el Museu d’Història de Catalunya organitza la  Setmana de la història i el cinema: set dies durant els quals el museu aprofundirà en les relacions entre el cinema i la història a través d’activitats diverses i per a tots els públics: seminaris, projeccions i activitats destinades a centres educatius. 



Més informació i inscripcions: web del Museu d'Història de Catalunya.

dilluns, 19 de novembre del 2012

Taller El maquillatge en el cinema: la caracterització de personatges, a la biblioteca Can Sumarro

La creació és una de las activitats humanes més suggerents i estimulants. En la caracterització, el rostre és el mirall de l’ànima. En aquest taller podràs veure les tècniques utilitzades pels professionals per modelar personatges: rejovenint o envellint rostres, transformant elements de la cara, creant efectes de congelació, aplicant accessoris, efectes de maquillatge, etc. fins a aconseguir el resultat desitjat. En el decurs del taller, es practicarà amb alguns dels assistents. 



El taller serà impartit per Cazcarra Image Group demà dimarts 20 de novembre a les 19:00 h a la biblioteca Can Sumarro.

dijous, 15 de novembre del 2012

¡Vivan las antípodas! a Can Sumarro i Tecla Sala


"Quin seria el camí més curt entre la metròpoli xinesa de Xangai i Entre Ríos, a l’Argentina? Una simple línia recta a través del centre de la Terra.

El reconegut director Victor Kossakovsky tria quatre punts del planeta i busca la seva antípoda geogràfica exacta. En aquest viatge sense precedents, Kossakovsky captura imatges que capgiren literalment la nostra visió del món i revela connexions gairebé mítiques entre cada parella d’antípodes, construint a cada pla, un fascinant calidoscopi del planeta en el que vivim."



Projecció de ¡Vivan las antípodas!, de Victor Kossakovsky a les 19:00 h a la biblioteca Tecla Sala (dijous 15 de novembre) i Can Sumarro (divendres 30 de novembre).

Trobareu més informació a la web del Documental del mes.

Oro negro a la biblioteca Josep Janés

Documental sobre el comerç del cafè a Etiòpia i la lluita de diferents cooperatives per aconseguir un preu justs per aquest producte tan lucratiu com el petroli. 
Trailer del documental

Projecció de Oro negrode Nick Francis i Marc Francis avui dijous 15 de novembre a les 19:00 h a la biblioteca Josep Janés.

dijous, 8 de novembre del 2012

Cicle Shaft i el moviment blaxploitation a la biblioteca La Bòbila

Avui comença un cicle de cinema sobre Shaft, personatge creat per l'escriptor Ernest Tidyman i que va ser portat al cinema i la televisió en diverses ocasions.


Es projectaran les següents pel·lícules a les 19:00 h, a la biblioteca La Bòbila:


8 de novembre: Las noches rojas de Harlem, de Gordon Parks
15 de novembre: Shaft vuelve a Harlem, de Gordon Parks
22 de novembre: Shaft en África, de John Guillermin
29 de novembre: Shaft: el retorno, de John Singleton

+ info:

El bloc de la Bòbila