dilluns, 30 d’abril del 2012

Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona


27 D'ABRIL - 6 DE MAIG
ARIBAU CLUB 1 / ARIBAU CLUB 2 / FILMOTECA DE CATALUNYA

 El D’A – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona, presenta el millor cinema internacional contemporani inèdit als nostres cinemes. Més de 50 llargmetratges que combinen l’obra recent de directors consagrats, èxits i premis de crítica i públic a festivals d’arreu del món, el millor cinema independent, propostes de nous talents i una retrospectiva sobre Claire Denis.

Podeu trobar més informació a la pàgina web oficial del festival:

divendres, 27 d’abril del 2012

El perfume, a la biblioteca Can Sumarro

El proper dimecres 2 de maig a les 18:30 h podreu gaudir d'una sessió de Ciència de pel·lícula a la sala polivalent de Can Sumarro amb la projecció de El perfume, de Tom Tykwer (basat en la novel·la de Patrick Süskind).




Segons la teoria de l’olor desenvolupada per Luca Turin al 1985, l’olor d’una substància es determinada per les freqüències de vibració de les seves molècules. També planteja que existeixen set olors anomenades primàries. Aquestes olors són: olor camforada, moscada, floral, mentol, etèria, picant i pútrida. Altres olors se’ls pot considerar derivats i combinats d’aquest, per exemple l’olor afruitada és la combinació de l’olor floral, mentol i etèria. 

La nostra capacitat per apreciar les diferencies entre els olors ve donada per l’existència en el nostre nas de receptors olfactius. A escala molecular es creu que els receptor olfactius són depressions d’uns mida i forma concreta, cadascuna d’aquestes depressions és capaç d’acceptar una molècula d’un determinada grandària i forma. Aquest acoblament condueix a la percepció d’una determinada olor.
Els perfums es creen a partir d’essències compostes generalment a partir de la combinació de diverses substàncies aromàtiques, generalment flors i també d’altres d’origen animal. Aquestes substàncies associades a altres elements amb una alta volatilitat es caracteritzen per excitar els terminals nerviosos de les papil•les olfactives quan passen a forma gasosa i ens creen una agradable sensació.

Amb comentari a càrrec de Rosa Maria Melià, professora de l’IES Infanta Isabel i presidenta de l’Associació de professors de Física i Química de Catalunya.

Tràiler de la pel·lícula
Fitxa de la pel·lícula a IMBb

En col·laboració amb el Centre Cultural Sant Josep


Estrenes i cartellera 27 d'abril de 2012














dimecres, 18 d’abril del 2012

La última estación, a la biblioteca Can Sumarro

Demà dijous 19 d'abril a les 18:30 h podreu gaudir d'una sessió de cinema literari a la sala polivalent de Can Sumarro amb la projecció de la La última estación, de Michael Hoffman (de la novel·la homònima de Jay Parini).



Es tracta d'un drama històric i biogràfic sobre el llegendari escriptor rus Lleó Tolstoi (Christopher Plummer), la seva dona Sofya (Helen Mirren) i Valentin Bulgakov (James McAvoy), el deixeble avantatjat de l’escriptor. El film il · lustra a més la batalla de l’autor per conciliar la fama i el compromís amb una vida extraordinàriament austera. (FilmAffinity).

dilluns, 9 d’abril del 2012

MECAL

  

Del 12 al 29 d'abril arrenca la 14a edició del MECAL, el Festival Internacional de Curmetratges de Barcelona. Aquest any el festival arriba, entre d'altres, amb les seccions Internacional, Obliqua i Documental, i amb nous espais com la Fàbrica Moritz, el Palau de la Virreina i l'Antic Teatre, a més de diverses seccions paral·leles i Alemanya com a país convidat.

La Secció Internacional inclou una selecció de les millors obres internacionals de ficció i animació.
La Secció Obliqua mostra els curtmetratges més arriscats i creatius, tant a nivell narratiu com formal.
La Secció Documental ens portarà els documentals internacionals més destacats.

Si voleu informació sobre la programació, horaris, preus i tot el que faci referència a aquest festival, podeu adreçaar-vos a la seva pàgina oficial http://cat.mecalbcn.org/